عسل تلخ هم داریم!؟ عسل های تلخ، خاص و اصیل ایرانی

چکیده :
تصور همه ما از عسل یک ترکیب شیرین و خوشمزه با کلی خواص دارویی و درمانی است و عسل رو مصداق بارز شیرینی میدونیم و مطمئن هستیم که همه عسل ها، شیرین هستند اما عسل تلخ هم ...
عسل تلخ هم داریم!

بنظرتون عسل تلخ هم داریم ؟!
می دونستید که عسل های خاصی در ایران تولید میشه که طعم برخی هاشون ترکیبی از شیرینی و یک تلخی ملایم است؟ تصور همه ما از عسل یک ترکیب شیرین و خوشمزه با کلی خواص دارویی و درمانی است و عسل رو مصداق بارز شیرینی میدونیم و مطمئن هستیم که همه عسل ها، شیرین هستند.
البته شاید شیرینی شون بسته به نوع عسل کم و زیاد باشه اما نهایتا همه عسل ها شیرین نیستند و عسل تلخ یا عسل با رگه های مشخص تلخی هم وجود داره که بسیار خاص و دارویی هستند

عسل تلخ هم داریم!؟ عسل های تلخ، خاص و اصیل ایرانی

خواص عسل تلخ

خوب این همه ماجرا نیست و طبیعت همیشه غافلگیری های خاصی رو در آستین داشته که این بار در شهد گل ها ظهور کرده و زنبورهای عسل به نحو احسن اون را اجرا کردند.

در وهله اول بایستی بدونید که شهد گل ها یک ترکیب آبکی و رقیق است که به جهت وجود قندهای مختلف کمی شیرین است و همین شیرینی است که زنبورهای عسل رو ترغیب می کنه تا با گل های مختلف ملاقات کنه و شهدشون رو جمع آوری کنه.

در نهایت به کندو منتقل بشه و با فرآوری خاصی که زنبورعسل روی اون انجام میده میزان رطوبت شهد کاهش پیدا کنه و غلظت اون زیاد بشه و نهایتا عسل تولید شود.

نکته مهم و غافگیری طبیعت اینجاست که در شهد برخی از گیاهان ترکیبات خاصی وجود دارند که به شهد مزه تلخی خاصی رو می ده و از اون جایی که زنبورعسل مزه تلخی رو نمی فهمه، اگر شهد این گیاه رو جمع آوری کنه عسل تولیدی با این که به جهت وجود ترکیبات قندی شیرین است.

اما یک رگه تلخی در اون عسل وجود داره که طعم و مزه بسیار منحصربفردی رو به عسل میده که شاید برخی ها دوست نداشته باشند اما قطعا عسل تلخ علاقه مندان خاص خودش رو داره.

بهترین عسل های طبیعی فروردین با طعم تلخ دل نشین

اگر به دنبال عسل با رگه های تلخ هستید پیشنهاد ما به شما عسل های زیر است

نمایش اطلاعات محصول

علت تلخی عسل

یکی از عوامل تلخی عسل ها یک سری ترکیبات ثانویه گیاهی از گروه آلکالوئیدها هستند که در شهد برخی از گیاهان تولید می شود و اگرچه مزه تلخی به عسل میده اما در اون مقادیر اثرات دارویی و درمانی ویژه ای هم خواهد داشت. هر چه خواص عسل طبیعی بیشتر باشد در قیمت عسل طبیعی موثر است که باید هنگام خرید عسل طبیعی از فروشگاه عسل به آن توجه کرد.

یکی از عسل هایی که در جنگل های شمال کشور تولید میشه و طعم و عطر خاصی داره بعنوان عسل تلخ اون رو می شناسیم عسل نمدار یا عسل جنگلی نمدار است. طعم تلخ و عطر خاص اون باعث شده این عسل متمایز باشه از عسل های دیگر در شمال مثل عسل بهارنارنج یا اقاقیا یا عسل آفتاب گردان

البته این عسل تلخ هم مثل عسل های دیگری که در جنگل یا باغات شمال کشور تولید میشود رقیق است و این یک خصیصه ذاتی و منطقه ای برای تمام عسل های تولیدی در مناطق مرطوب کشور است.

عسل تلخ
عسل تلخ هم داریم!؟ عسل های تلخ، خاص و اصیل ایرانی

چه عسل هایی، عسل تلخ هستند؟

این طیف بی نظیر از عسل های با منشا گیاهی متفاوت باعث شده که عسل های تولیدی در ایران به لحاظ شاخص های حسی همچون رنگ، عطر و به ویژه طعم و مزه بسیار متفاوت باشند.

یکی از عسل های شاخص و تک گیاه ایران که عطر و طعم خاصی داره عسل تک گیاه بادام تلخ است که عسل تولیدی از این گیاه هم با این که شیرین است اما یک مزه تلخ بسیار دلنشینی داره که بعد از مزه کردن اون طعم قهوه های تلخ رو احساس خواهید کرد.

گل های بادام شهد و گرده فراوانی تولید می کنن و زنبورداران زیادی در اول فصل بهار برای زنبورسازی کلنی هاشون رو در باغات بادام مستقر می کنند.

خواص عسل بادام تلخ

گونه های بادام در ایران بسیار متنوع هستند و بیش از 20 گونه بادام در کشور رویش دارد که یکی از گونه ها که دانه آن شیرین است در باغات کشور کشت میشه و سایر گونه ها به صورت خودروی در مراتع کوهستانی کشور رویش دارد.

در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی به ویژه روزهای گرم شهد تولیدی گل های بادام افزایش می یابد و در این شرایط در برخی از سال ها امکان برداشت عسل بادام فراهم است. عسل تولیدی از این کندوها از اون جایی که غالبیت شهد بادام رو دارند به عنوان عسل تک گیاه بادام عرضه میشن و اگر این عسل رو تست کنید متوجه یک رگه تلخی بسیار منحصربفرد خواهید شد که قطعا عاشق این عسل میشید.

عامل تلخی عسل تلخ بادام یک ترکیب ویژه به نام آمیگدالین است که در گیاه بادام تولید میشه و دلیل تلخی بادام تلخ و عسل بادام همین ماده است که اثرات دارویی و درمانی ویژه ای دارد. عسل بادام همچون سایر عسل ها شیرین است اما یک رگه تلخی خاص در خود دارد و مزه آن کاملا تلخ نیست بلکه شیرینی عسل غالب است با یک مزه تلخ دل نشین!

علاوه بر عسل بادام، عسل های دیگری هم هستند که مزه تلخی رو کم و بیش دارند مثل عسل تلخک تولید شده از گیاه گل گندم مهاجر که در بهار 99 در مراتع گرمسیری جنوب کشور زیاد برداشت شد و زنبورداران رو غافل گیر کرد.

گاها گرده برخی از گیاهان نیز که درعسل وجود داره مزه تلخی به عسل میده. اما خوب در بین همه این عسل ها، عسل بادام چیز دیگریست!

عسل تلخ-خواص عسل تلخ-خاصیت عسل تلخ-خواص عسل بادام تلخ-عسل بادام-علت تلخی عسل-عسل فروردین

خاصیت عسل تلخ و بادام تلخ

عسل اگر طبیعی باشد در کنترل قند خون و بیماری دیابت بسیار موثر است. از طرفی میزان قند و ساکارز عسل بادام تلخ به نسبت دیگر انواع عسل کمتر است. از این‌ رو یکی از گزینه‌های مناسب برای تأمین قند خون بیماران دیابتی محسوب می‌شود. هم چنین عسل بادام تلخ در پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت هم موثر است.

بعلاوه این عسل، سرشار از ویتامین‌های B1 و B2 است. این ویتامین‌ها در افزایش متابولیسم بدن و سلول‌سازی بسیار موثر هستند. عسل بادام تلخ در افزایش سلامت ماهیچه‌های بدن تأثیر دارد.

طعم های خاص و کمیاب عسل که در ایران می تونیم تجربه کنیم

غیر از طعم تلخِ برخی عسل های خاص در ایران مثل عسل نمدار شمال یا عسل بادام کوهی ما طعم ملس یا ترش و شیرین رو هم داریم که تجربه ی بسیار خاصو لذیذی هستش و مربوط به عسل زرشک خراسان است.

عسل زرشک که حاصل تلاش و کار زنبور عسل روی شهد و گرده گل گیاه زرشک زرافشانی در حاشیه کویر در خراسان بزرگ است.عسل زرشک با طعم شیرین مایل به ترش و نت های طعمی خاص برای کبد و کلیه بسیار مفید و درمانگر است و برای فشار خون بالا و چربی خون بسیار می تواند موثر باشد.

اگر به دنبال عسل با رگه های تلخ هستید پیشنهاد ما به شما عسل های زیر است

عسل نمدار فروردین

۴۵۵,۰۰۰ تومان

3 پاسخ

    1. درود بر شما
      عسل تلخ یا هر عسلی که طعم شیرینی اون در ذائقه ی شما کمتر بنظر برسه به این معنی نیست که میتونه برای دیابت یا عزیزانی که میزان قند خون حساس دارند موثر یا مفید باشه و در مورد دیابتی ها ما شاخصی داریم بنام شاخص گلیسمی که با توجه به این شاخص می تونیم بگیم یه عسل چقدر برای این عزیزان مناسبه
      بهترین پیشنهاد ما برای دیابتی ها عسل های : شوید ، رازیانه ، عسل مخصوص دیابتی فروردین ، عسل بادام ، عسل جاوشیرکما ، عسل کنار خالص و گون گز هستش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *