درمان پارکینسون

چکیده :
پارکینسون بیماری است که سیستم حرکتی بدن را مختل می‌کند. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که برخی سلول‌های خاص در مغز دچار مشکل می‌شوند. معمولا این سلول‌های عصبی مسئول تولید ماده‌ی شیمیایی مهمی به‌نام دوپامین هستند.
درمان پارکینسون - عسل فروردین
درمان پارکینسون

پارکینسون چیست؟

پارکینسون بیماری است که سیستم حرکتی بدن را مختل می‌کند. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که برخی سلول‌های خاص در مغز دچار مشکل می‌شوند. معمولا این سلول‌های عصبی مسئول تولید ماده‌ی شیمیایی مهمی به‌ نام دوپامین هستند. دوپامین ماده‌ای است که با بخش کنترل‌کننده‌ی حرکات بدن در مغز مرتبط است. سیگنال‌هایی که دوپامین به مغز می‌فرستد به ماهیچه‌ها اجازه‌ی حرکت می‌دهند. هنگامی‌ که فرد به پارکینسون مبتلا می‌شود، این سلول‌های عصبی از کار می‌افتند و دوپامین به اندازه‌ی کافی ترشح نمی‌شود، در نتیجه فرد برای حرکت دچار مشکل می‌شود.

پارکینسون بر اساس دو علامت یا بیشتر از چهار علامت اصلی بیماری مشخص می‌شود. ارتعاش و لرزش دست و پا در حالت استراحت، کندی حرکات، سختی و خشک شدن دست و پا و بدن و نداشتن تعادل این چهار علامت اصلی را تشکیل می‌دهند.

پارکینسون بیماری‌ای پیش‌رونده است و به مرور زمان بدتر می‌شود، اما معمولا روند این وخامت کُند است و بیش از چندین سال طول می‌کشد. بنابراین روند درمانی مناسب می‌تواند به داشتن زندگی عادی در فرد بیمار کمک کند.

تا به حال هیچ‌کس به علل معیوب شدن سلول‌هایی که باعث بروز این بیماری می‌شوند پی نبرده است، اما محققان همچنان در حال انجام مطالعات گسترده برای یافتن پاسخ این سؤال و اثبات علل احتمالی بیماری پارکینسون از جمله بالا رفتن سن و سموم موجود در محیط زیست هستند.

درمان پارکینسون - عسل فروردین
درمان پارکینسون

ژل رویال در جلوگیری و بهبود آلزایمر، رعشه و فراموشی بسیار موثر است

اگرچه طب مرسوم اعلام می کند که هیچ درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، اما ژل رویال ممکن است مزایای قابل توجهی را ارائه دهد. آلزایمر یک بیماری عصبی پیشرونده است که تصور می شود برگشت ناپذیر باشد. معمولا افراد پس از سن ۶۵ سالگی به آن مبتلا می­شوند و چهارمین علت مرگ در بزرگسالان می­باشد. از لحاظ پاتولوژی دلیل بروز آلزایمر حضور پلاکهای خارج سلولی شامل دسته ای از سلولهای عصبی مرده و در حال مرگ می­باشد. وجود این پلاکها و درگیر شدن فیبرها در بافت مغز خطوط ارتباطی را مختل می­کند و باعث مهار تولید استیل کولین می­شوند. این امر منجر به از دست دادن حافظه، اختلالات گفتاری و ایجاد اضطراب و تحریک پذیری می­شود. در بیشتر درمانهای سنتی و معمول مخصوصا در طب غربی به دنبال افزایش سطح استیل کولین در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر هستند. داروهایی که جهت این بیماران تجویز می­شود، بوسیله مهار آنزیمهایی که منجر به شکست یا تخریب استیل کولین می­شوند، بطور مصنوعی اقدام به بالا بردن سطح استیل کولین در بدن این بیماران می ­کنند.

ژل رویال ترکیبی است که می­تواند بطور طبیعی سطح استیل کولین را در بافت عصبی افزایش دهد بدون اینکه عوارض جانبی داروهای شیمیایی همچون سمیت کبدی و حالت تهوع را به همراه داشته باشد.

ژل رویال سرشار از فسفولیپیدهاست که برای عملکرد مغز ضروری اند. دانشمندان دریافتند ژل رویال برای بیماریهای آلزایمر و پارکینسون بسیار مفید است.

میزان فراوانی RNA  و DNA در ژل رویال وجود دارد که برای عملکرد مغز ضروری­اند. RNA و DNA مواد ژنتیکی را تشکیل می­دهند. ژل رویال همچنین با افزایش خونرسانی به مغز به بهبود آلزایمر و پارکینسون کمک می­کند.

درمان پارکینسون - عسل فروردین
درمان پارکینسون

درمان بیماری پارکینسون با زهر زنبور عسل

در سال ۲۰۱۲، مقاله‌ای با عنوان «زهر زنبور، از سلول‌های نوروبلاستومای انسانی SH-SY5Y در مقابل مرگ سلولی آپوپتوتیک ناشی از ۱-متیل-۴-فنیل‌پریدینیوم محافظت می‌کند» توسط آ. دو و همکارانش از مرکز تحقیقات علمی طب سوزنی و گذرگاه‌های انرژی بدن در کره جنوبی انجام شد. نتایج این تحقیق نشان دادند که اثر ضد مرگ سلولی زهر زنبور به واسطه سیگنال‌دهی بقای سلولی مسیر PI3K/Akt بوده است.

در سال ۲۰۱۳، تحقیق «زهر زنبور و یکی از اجزای آن، آپامین، به عنوان یک عامل محافظت عصبی در مدل موشی بیماری پارکینسون» توسط آلوارز-فیشر و همکارانش از مرکز تحقیقات عصب‌شناسی دانشگاه پیِر و ماری کوری، دپارتمان آزمایش‌های درمانی در زمینه تجزیه نورونی در پاریس انجام شد.

این تحقیق نشان داد که «زهر زنبور نوعی حفاظت دائم در یک مدل حیوانی مبتلا به روند فرسایشی حاد بیماری پارکینسون، ارائه می‌دهد. هرچند، آپامین تنها بخشی از این اثرات محافظتی را بازسازی می‌کند، که نشان دهنده این است که سایر اجزای زهر زنبور، عملکرد محافظتی این پپتید را تقویت می‌کنند».

در سال ۲۰۱۴، مقاله‌ای با عنوان «طب سوزنی با استفاده از زهر زنبور نویدبخش بیماران مبتلا به پارکینسون است» منتشر شد. بر اساس این تحقیق، طب سوزنی می‌تواند از طریق افزایش جریان و انتقال دوپامین، در درمان بیماری پارکینسون مفید باشد. همچنین اظهار شده است که مزیت‌های L-dopa را تقویت نموده و اثرات شدید بیماری را کاهش می‌دهد.

این تحقیق شامل ۳۵ بیمار مبتلا به پارکینسون بود که در تحت درمان دوز ثابت دارویی به مدت حداقل یک ماه بودند. این افراد بصورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: طب سوزنی، طب سوزنی همراه با زهر زنبور و گروه شاهد. درمان بوسیله طب سوزنی همراه با زهر زنبور، شامل تزریق زهر زنبور بصورت زیرجلدی در یک نقطه طب سوزنی می‌شود. طب سوزنی شامل ورود سوزن‌ها به درون ۱۰ نقطه طب سوزنی با عمق ۱/۰ تا ۵/۱ سانتیمتر می‌شود. سوزن‌هایی که به مدت ۱۰ ثانیه، با سرعت ۲ هرتز چرخانده شده و سپس یه مدت ۲۰ دقیقه در همان محل فرورفتگی نگه داشته می‌شوند. این درمان به مدت ۸ هفته و بصورت دو بار در هفته تکرار شد.

درمان پارکینسون

نتایج تحقیق درمان پارکینسون با زهر زنبور عسل

گروه طب سوزنی همراه با زهر زنبور، بهبود قابل توجهی در مقیاس درجه‌بندی یکپارچه بیماری پارکینسون (UPDRS)، مقیاس تعادل برگ (BBS) و در مدت زمان ۳۰ دقیقه پیاده‌روی از خود نشان دادند.

– در گروه طب سوزنی، هیچگونه تغییر چشمگیری در هیچ یک از نتایج پس از ۸ هفته مشاهده نشد.

به استثنای یک بیمار که اعلام خارش در بدن خود کرد، هیچگونه عوارض جانبی جدی در این تحقیق گزارش نشد.

نتیجه‌گیری این تحقیق این بود که در این مطالعه آزمایشی، هم طب سوزنی و هم طب سوزنی همراه با زهر زنبور، نتایج امیدوارکننده‌ای به عنوان درمان کمکی برای بیماری پارکینسون از خود نشان دادند. با این حال، هیچ نتیجه‌گیری قطعی اتخاذ نشده است، زیرا این آزمایش بر روی تعداد نسبتاً کمی از بیماران انجام شد. اما تحقیقات دیگری در حال انجام هستند و بررسی این موضوع همچنان ادامه دارد.

در آسیا، طب سوزنی همواره برای تسکین علائم پارکینسون مورد استفاده قرار می‌گرفته است. در غرب، ما همچنان در حال تحقیق در مورد این موضوع هستیم تا بتوانیم این نظریه را تأیید و مکانیزم‌های موجود در پس این روش را درک نماییم. به نظر می‌رسد که طب سوزنی از سلول‌های عصبی نظیر سلول‌های عصبی که این بیماری نابود می‌کند، محافظت می‌نماید. زهر زنبور قادر است تا التهاب سلول‌های عصب را کاهش دهد. در عین حال، در آسیا، بدون نیاز به انجام آزمایش‌های بالینی و ارائه توجیهات علمی، از طب سوزنی بطور گسترده جهت تسکین علائم مضر پارکینسون استفاده می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *